Genealogie: Structuur

familie kolff

Structuur

In onderstaand overzicht ziet u het verband tussen de Generaties, de Takken A-B-C en de Staken. De oudste generaties staan onderaan. Om te zien hoe de gehele genealogie op deze site wordt gepresenteerd gaat u beter eerst naar Wegwijzer. Bovenaan elke genealogische pagina staat een klein schema dat een pop-up scherm opent zodat u direct kunt zien waar u zich in de genealogie bevindt.

Van de Kolff familieleden woont ongeveer eenderde al voor vele generaties buiten Nederland; kijk bij Generaties: Geografisch voor een overzicht van deze takken binnen de genealogie van de familie.

Genealogie

Gen
XX A A C C C C C C C C C C C
XIX B C A B B B B B B B B C C
XVIII B B C C C C C C A B
XVII B C A B A B C D E F
XVI B
XV A
A
A
XIV C
B
B
C
B
C
C
D
XIII C
B
C
C
XII
XI
X A B C
IX
VIII
VII
VI
V
IV
III
II
I

De Generaties worden genummerd vanaf de Stamvader: Henric Colve (geb. ca. 1347; voor het eerst vermeld 1367). Voor zijn naam staat in de Genealogie het Romeinse cijfer I, waarmee wordt aangeduid dat hij van de Eerste Generatie is. Zijn zoon Peter Henricsz Colve heeft voor zijn naam nummer II, want hij is van de Tweede Generatie. Zo nummeren de Generaties verder. Bij elke vermelding in de Genealogie staat de Generatie. Vanaf Generatie X is de Genealogie verdeeld over takken A-B-C.

Later worden Takken A en C weer onderverdeeld in staken (zie ook de noot over CBBA/CBBB).

Noot: Over CBB: CBBA en CBBB zijn subdivisies die alleen in dit schema en in ‘Genealogie: Overzicht’ voorkomen. CBB is één staak zoals dit bijvoorbeeld ook in NP94 is opgenomen en in de daaraan gerelateerde uitgebreide genealogie op deze site. CBB is inmiddels zo uitgebreid dat dit – zonder deze nieuwe onderverdeling in deze schema’s – niet langer overzichtelijk konden worden weergegeven. Zowel in ‘Genealogie Uitgebreid’ als in NP94 (Ned. Patriciaat 1994) komt alleen CBB voor, maar in dit structuur-overzicht alsmede in Genealogie Overzicht is de tak CBB in staken CBBA en CBBB verdeeld.