Genealogie: Wegwijzer start

familie kolff

Wegwijzer

De Genealogie, meer dan twintig generaties Kolff, is in haar geheel opgenomen.

Voordat u de Genealogie bezoekt raden wij u aan eerst deze pagina en Structuur en Wegwijzer te lezen. Dit zal u helpen uw weg binnen de Genealogie gemakkelijk te vinden.

In Structuur staan de Generaties en de Takken plus de onderliggende Staken overzichtelijk in een tabel. Op elke genealogische pagina staat linksboven een klein schema waarop u kunt clicken: dan opent een vergroting in een pop-up schermpje.

De internationale verbanden zijn ook overzichtelijk weergegeven:
Ga naar het internationale overzicht
(daarna kunt u hier gemakkelijk weer terug komen).

De Wegwijzer toont u hoe u surft binnen de Genealogie.
Waarom de Genealogie tweemaal is opgenomen leest u in de Wegwijzer.
Voorts vindt u er een Tip over: Hoe nu verder?

Nederlandse wetgeving

De Nederlandse wetgeving op het gebied van familienamen is aangepast in 2001. Sindsdien is niet langer automatisch de vaders familienaam die voor het kind. De ouders kiezen bij hun huwelijk welke familienaam – of namen – zij voortaan als eerste gaan gebruiken (ieder voor zich, of als echtpaar). Bij geboorten kiezen zij de familienaam van één van beide ouders voor het kind. Later hebben kinderen nog éénmaal de mogelijkheid om voor zichzelf hun achternaam te wijzigen naar de familienaam van de andere ouder. De Vereniging volgt de landelijke wetgeving in de genealogie, op deze website en bij het lidmaatschap (zie: Statuten 2001). Alle kinderen waarvoor de ouders bij geboorte de naam Kolff kiezen worden in de genealogie vermeld. Mocht het zich voordoen dat kinderen die eerst een andere naam hadden, later toch voor de naam Kolff kiezen, dan worden ook zij opgenomen in de genealogie. Bezoekers aan deze site zullen begrijpen dat dit een grote wijziging van onze gehele genealogie, sinds 2001, betreft.

In De Colve XV (2010) wordt de keuze die ouders soms moeten maken goed beschreven.

Navigeren binnen de sectie genealogie

Links naar andere pagina’s vanuit de genealogie

In de genealogie staan links naar andere pagina’s op deze site. U volgt zo’n link en kunt dan altijd gemakkelijk weer terug keren naar de persoon in de genealogie van waar u kwam. Daar is namelijk steeds een link terug opgenomen. Links naar Historie kennen een P of een G in de naam van de link: de G staat voor ‘geografisch’ en de P voor ‘personen’, zoals de Historie-pagina’s zijn opgedeeld. De nummers er achter geven de betreffende pagina binnen die sectie weer.

Geheugen van Nederland

Op de website Geheugen van Nederland staan een aantal foto’s van Kolffen. Foto’s die we niet zomaar mogen kopiëren. In de Genealogie zijn links opgenomen naar de opname van dat familielid in Geheugen van Nederland.

Recent onderzoek

Uit recent onderzoek blijkt dat enkele van de vroegste generaties mogelijk niet correct zijn weergegeven. Meer hierover in Onderzoek.