Artikelen overgenomen uit De Colve XVI – 2011 – Twee artikelen, één verwijzing

familie kolff

‘Cor Vlieg’ – over Cornelis Kolff (1897-1968) – door Quit Kolff

Cornelis Kolff – voor zijn vele vrienden Cor – heeft in de eerste plaats in Rotterdam, maar ook nationaal en internationaal vele belangrijke functies vervuld en Kolff was in deze stad een zeer geziene en bijzonder gewaardeerde persoonlijkheid.

Meer >

Tak ‘B’ sterft uit – door Marius Kolff, voorzitter

Kort voor de publicatie van deze De Colve bereikte ons het droeve bericht van overlijden van J. Met het overlijden van Coby komt een einde aan de B tak van de genealogie van de familie Kolff. Voor Coby zal in de volgende De Colve een In Memoriam verschijnen. Net als in de andere takken van de familie kende de B tak een aantal illustere Kolffen.

Meer >

Afb.: de laatsten van Tak B: v.l.n.r. Louis, Nicoline en Coby (toen: Coba)

Een verwijzing onder meer vanwege een artikel uit De Colve XVI

Het Verhaal van een Schilderij van August W. van Voorden – door Marius Kolff, voorzitter

Uit de nalatenschap van mijn ouders verkreeg ik (in 2010) een schilderij dat in familiebezit is sinds de creatie ervan. Ik vermoed dat het in opdracht is geschilderd door de firma Goudzwaard & Kolff, dat eigendom was van mijn grootvader. De Helvetia schepen waren onderdeel van dat bedrijf. Het was geschilderd door August W. van Voorden. Op het schilderij liggen enkele van de Helvetia’s aan de kade van het Willemsplein (meer > zie onder).

Meer over dit schilderij in Historie: Geografie.