Artikel overgenomen uit De Colve XVI – 2011 – 2011: het jaar waarin Tak ‘B’ uitsterft

familie kolff

Met het overlijden van Coby Kolff (B XVIf2) sterft Tak B uit - door Marius Kolff (CBCD XVIIw4)

Uit Genealogie (B XVIf2): Jacoba Elisabeth Kolff, geb. Velp 18 juli 1921, oud-hoofd kraamafdeling Alg. Ziekenhuis Het Nieuwe Spittaal te Warnsveld, overl. Zutphen 21 febr. 2011.

 

Kort voor de publicatie van deze De Colve [2011, Ed.] bereikte ons het droeve bericht van overlijden van Coby (Jacoba Elisabeth). Met het overlijden van Coby komt een einde aan de B tak van de genealogie van de familie Kolff. Voor Coby zal in de volgende De Colve een In Memoriam verschijnen.

Net als in de andere takken van de familie kende de B tak een aantal illustere Kolffen. Het gezin waar Coby in opgroeide was ook bijzonder: een burgemeestersgezin op Wieringen in de tijd dat de Duitse kroonprins daar moest verblijven nadat hij politiek asiel had aangevraagd in Nederland. Prins Friedrich Wilhelm moet Coby als baby zeker nog in zijn armen hebben gehad. Haar vader was volgde kort na Coby’s geboorte zijn vader op als burgemeester.

Van een andere illustere tak-B Kolff: Kapitein-Luitenant ter Zee Dirk Hendrik Kolff (B XIId), een der directe voorvaderen van Coby, verschijnt binnenkort op initiatief van de Familievereniging een biografie.

Het is jammer dat deze bijzondere Tak B van de Familie Kolff is uitgestorven. Reden te meer om de uitgave van de biografie van Dirk Hendrik in ditzelfde jaar een goede ontvangst te geven.

Afb.: Coby Kolff bij een huwelijksplechtigheid, twee maanden voor haar overlijden; met dank aan C. Van der Sluijs, Sliedrecht

Marius Kolff, Den Haag, maart 2010