marius 5.1 you are here: travels france 2008: day 1
all sections at this site: more about marius - contact and links - pantha rhei - travels
from this page go to next (or go to previous - or intro) of travels: france 2008
lotte at gorges2008 france:
lotte at bois des païloves overlooking gorge du chassezac
france 2008: day 1  
lotte dijon des allees
Hotel des Allées ligt prachtig en heeft een eigen tuin in de toch al zo groene omgeving, vlakbij het centrum. Links staat ook het uizicht vanuit mijn kamer. De ingang voor auto's ligt aan de andere kant van het hotel, vanaf de Rue de Longvic, maar je kunt je auto ook gerust langs de Allée parkeren
dijon des allees
Pas om 13h15 vertrokken. Komt omdat er eerst nog even gewerkt moest worden.

De reis verloopt zeer voorspoedig. Voorbij Brussel maken we een korte stop om Lotte een plasje te laten doen. In Luxemburg tanken we, ongeveer driekwart tank, en koop ik wat sigaretten. Daarna stoppen we nog op een mooie landelijke Aire, waar we door het natuurlijk aangelegde bos met picknicktafels lopen. Lotte doet alles wat nodig is. Ze heeft trouwens de hele reis de kap om zodat ze niet aan haar voetje kan likken. Dat moet wel want de dag ervoor had ze al één van de hechtingen eruit gehaald. De arts vond het goed dat we op reis gingen omdat het geheel goed aan het herstellen is.

In Dijon rijd ik natuurlijk eerst verkeerd. Direct bij binnenrijden van de stad al blijkt de routeplanner een afslag verkeerd aangegeven te hebben, dus klopt de vervolgroute niet. We rijden richting centrum in de hoop iets te herkennen van mijn vorige bezoek. Al gauw zie ik – wel na een paar rondjes, maar gelukkig is Dijon niet heel erg groot – het Place Wilson aangegeven, waarbij ook de Cours Géneral de Gaulle is gelegen. Vanaf Place Wilson rijden we per ongeluk de Rue de Longvic in, maar daar blijkt nu toevallig ook de ingang voor auto’s van het hotel te zijn. Dat staat daar toevallig (voor mij, nu, in dit geval) met een bordje goed aangegeven.

check the links - check the videos - go to next