kolff: historie: familiewapen

familiewapen kolff

Historie: Familiewapen Kolff

Welkom: Nieuws Vereniging Leden De Colve Genealogie Historie Biografieën Contact Links Zoek English
  Over Historie Personen Geografisch Uit De Colve Onderzoek Familiewapen        
Familiewapen Kolff Coat of Arms
Kolff en Van Santen Kolff Familiewapen: Kolff en Van Santen Kolff
In blauw drie verlaagde kolven met de vorm van klophamers, de middelste overtopt door een lelie, alles van goud. Helmteken: een zittende zilveren zwaan, rood getongd en zwart gebekt. Dekkleden: blauw, gevoerd van goud.
Kolff van Oosterwijk Familiewapen: Kolff van Oosterwijk
Gedeeld: I het bovenbeschreven wapen Kolff; II in rood drie zilverbeslagen en -gesnoerde blauwe jachthoorns (Van Oosterwijk). Helmteken en dekkleden als bij Kolff.
Van Breda Kolff Familiewapen: Van Breda Kolff
Gevierendeeld: I en IV het bovenbeschreven wapen Kolff; II en III in rood drie zilveren schuinkruisjes (Van Breda). Helmteken en dekkleden als bij Kolff.
© Familiewapen Kolff

klik op het wapen voor een vergroting

Oudste Wapenvoerder
Oudste bekende wapenvoerder is Ds. Wolter Kolff (IX) volgens het alliantiewapen van hem en zijn echtgenote, gedateerd 1671 (in familiebezit) (Historie: G.3.3). In het schild zonder kleuraanduiding voerde hij drie kolven, de slagstukken naar beneden, de buitenste twee toegewend, de middelste naar rechts. Hij voerde als helmteken een staande omgewende zwaan. Met het boven afgebeelde wapen Kolff, met de zwaan staande en omgewend, zegelde Cornelis Kolff (C Xc), notaris te 's Gravenhage (Den Haag), van 1704 tot 1710 tal zijner akten (Haags Gemeentearchief, Notarieel archief, inv.nrs. 1695 en 1696).
Bron: Nederlands Patriciaat 78 (1994) 88-90; H.H. Heldring, 'Het wapen and de naam van de familie Kolff', De Ned. Leeuw 81 (1964) 286-288;
A. Bijl Mz., 'Het wapen der familie Kolff', De Ned. Leeuw 87 (1970) 128-130.