kolff: historie: geografisch: het verhaal van een schilderij: credits

familiewapen kolff

Het Verhaal van een Schilderij van August W. van Voorden (1881-1921): credits

Welkom: Nieuws Vereniging Leden De Colve Genealogie Historie Biografieën Contact Links Zoek English
  Over Historie Personen Geografisch Uit De Colve Onderzoek Familiewapen        
Verhaal Schilderij Over A.W. van Voorden Het Schilderij Helvetia's Bommen op Rotterdam Credits      
areal view thumb
Luchtfoto Willemsplein, Westerstraat, e.o. (rond 1930).
 

Een woord van dank, maar aan wie?
 
Het was heel erg moeilijk om de lokatie van het schilderij te vinden en ik vond dit dankzij de luchtfoto, die hier links wordt afgebeeld. Ik was ongelofelijk blij toen ik deze luchtfoto vond, want daardoor kon ik eindelijk de precieze lokatie vinden van het schilderij. Op beide sites bleek het vrij moeilijk (lees onmogelijk) om hen een e-mail te sturen over het gebruik van deze foto. Ik heb de foto dus geplaatst zonder hen te vragen of te bedanken. Dit zijn de sites waar de foto ook op voorkomt:
4umi.com en www.vansandick.com/familie/links/mei1940.php.

Ik hoop van harte dat ik deze foto zonder problemen mag laten staan. Het is de enige foto die er is van deze lokatie. Het is ook de enige foto waardoor ik het schilderij kon lokaliseren. De twee horen bij elkaar te staan! Hebben de auteursrechthouders er problemen mee, dan kunnen zij zich wenden. Ik denk niet dat dit nodig is, en ik denk zelfs dat zij het prachtig vinden dat er zo'n mooi cultuurhistorisch document over Rotterdam online beschikbaar is gekomen.

Twee afbeeldingen komen van De Binnenvaart.nl; het zijn de afbeeldingen van Helvetia's die nog lang hebben doorgevaard. Ik hoop ook op akkoord van Binnenvaart.nl voor deze afbeeldingen.

De afbeeldingen van de Helvetia XII en de Helvetia's aan de kade van het Willemsplein komen van deze website over Rotterdam van Jan and Alex den Ouden (home page) en hun pagina over de Helvetia's. Ik heb om hun toestemming voor het gebruik van de foto's gevraagd, maar geen antwoord gekregen.

Andere afbeeldingen zijn min of meer publiekelijk overgenomen, ik bedoel hiermee: dat ze ogenschijnlijk publiekelijk beschikbaar zijn. Rusten er auteursrechten op, dan vraag ik u om de onderstaande e-mail link te volgen om daarover duidelijkheid te verkrijgen.


Den Haag, maart/november 2011

Helvetia at Willemsplein Quay
Erg blij was ik met de foto van de Helvetia's aan de kade van het Willemsplein.